Danilo Radović (©Starsport)
Danilo Radović (©Starsport)

Pančevci novi lideri Superlige Srbije: Dinamo se provukao u Aranđelovcu

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.12.22. | 20:58

Tim Nenada Kraljevskog makar na dan preuzeo čelo rukometnog šampionata. Pobeđen Šamot sa 29:25 serijom 6:0 u poslednjih šest minuta

Nova smena na čelu Arkus Superlige Srbije za rukometaše. Posle remija protiv Topličanina u Prokuplju, Metaloplastika je u subotu prepustila čelo tabele šampionu Vojvodini, a makar do subote na prvom mestu biće Dinamo. Pančevci su se provukli u Aranđelovcu. Gubili su šest minuta pre kraja sa 25:23, ali su serijom 6:0 na kraju uspeli da slome otpor Šamota – 29:25.

Tim Nenada Kraljevskog napravio je dobru uvertiru pred subotu i gostovanje u Istanbulu protiv Bešiktaša u revanšu šesnaestine finala EHF kupa gde brane dva gola prednosti iz prvog meča u gradu na Tamišu.

Izabrane vesti

U čudnom meču u dvorani Šumadija, posle prvih 30 minuta ništa nije slutilo da je moguće iznenađenje. Dinamo je na zahvaljujući raspoloženim krilima Stefanu Sunajku i Borisu Dernjeju, kao i golmanu Obradu Iveziću, imao sigurnih + 6 – 16:10. Prednost bi bila i veća da gosti nisu promašili čak tri sedmerca. Kao da su tada rukoemtaši u žuto-crnim dresovima mislili da je sve gotovo, već su glavama bili na Bosforu. Aranđelovčani su odigrali furioznih prvih 20 minuta u drugom poluvremenu, u 41. minutu izjednačili na 18:18, da bi u 45. imali + 3 – 21:18.

Četvrtak, 18.45: (1,30) Dinamo Bukurešt (9,00) Zagreb (4,40)

Trgli su se onda gosti iz Banata, Danilo Radović je poveo svoj tim do trijumfa, dok je odličan u finišu bio golman Nemanja Marjanović. Golom Marka Živojinovića, Šamot je poveo sa 25:23, šest minuta pre kraja. Stali su tada domaćini, Dinamo je zaigrao odličnu odbranu, a sa dva gola Radovića i po jednim Veljka Čabrila i kapitena Miloša Kostadinovića, došao je do brzih 4:0. Ušla je voda u uši domaćinima, koji su srljali iz greške u greške, a Sunajko je iz kontre rešio pitanje pobednika, dva minuta pre kraja.

Dinamo je slavio, ali ono što ne može da raduje trenera Nenada Kraljevskog su „žute minute“ i veliki pad u nastavku. Protiv Bešiktaša su Pančevci prokockali +8, sada u Aranđelovcu umalo od gotovog da naprave veresiju.

Danilo Radović i Stefan Sunajko su postigli po sedam golova, Veljko Čabrilo i mađarsko desno krilo Boris Dernjej su se upisali četiri puta u listu strelaca. Golmani su bili odlični, sakupili su 14 odbrana. Obrad Ivezić je imao devet uspešnih intervencija, a Nemanja Marjanović, koji je branio u poslednjih 15-ak minuta, pet.

Kod Šamota, Nikola Ilić je pet puta matirao Pančevce, dok je Marko Živojinović dao četiri pogotka. Prošle sezone čuvara mreže Partizana, Andrej Čolović, imao je 10 odbrana, a Marko Mrdović pet.

------------

Budi u timu koji ne gubi - svakog dana Mundijala Mozzart deli 11 puta po 50.000 dinara

------------

SUPERLIGA SRBIJE ZA RUKOMETAŠE – 12. KOLO

Sreda

Šamot – Dinamo Pančevo 25:29 (10:16)

Petak

17.30: Crvena zvezda – Kikinda

Subota

18.00: Dubočica – Proleter Zrenjanin

18.30: Metaloplastika – Jugović

19.00: Rudar Kostolac – Radnički Kragujevac

Sreda

18.30: Partizan – Obilić

19.00: Topličanin - Vojvodina



tagovi

RK Dinamo PančevoRK ŠamotARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara